Lexus UX 300e și LC 500 Convertible în cadrul Salonului Auto de la Geneva

Lexus va expune noile UX 300e și LC 500 Convertible în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie. Alături de cele două modele de serie, japonezii vor aduce și prototipul electric LF-30.

 

Lexus UX 300e, primul SUV electric dezvoltat de compania niponă, a fost expus în premieră în luna noiembrie a anului trecut în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou, China.

SUV-ul este echipat cu un motor electric amplasat în partea din față capabil să ofere 150 kW și 300 Nm. Bateria pregătită de niponi are o capacitate de 54.3 kWh, iar autonomia anunțată de reprezentanții Lexus este de 400 de kilometri (valoare calculată conform vechiul standard NEDC). Debutul comercial pe piața din Europa este programat pentru anul curent.

Lexus LC 500 Convertible a fost expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, eveniment care s-a desfășurat la finalul anului trecut. Modelul constructorului nipon dispune de un plafon soft-top care poate fi ridicat sau coborât în 16 secunde până la viteze de 50 km/h. Sub capotă se află același motor V8 de 5.0 litri cu 477 CP cuplat la o cutie automată cu zece trepte.

Conform oficialilor Lexus, versiunea LC 500 Convertible va fi disponibilă pe piața din Europa începând cu vara acestui an.

Tot în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Lexus va expune conceptul LF-30 pentru prima dată în fața publicului european. Prototipul reprezintă viziunea constructorului asupra electrificării și este echipat cu patru motoare electrice care oferă un total de 540 CP și 700 Nm.

 

Sursa: automarket.ro